I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du kan feriere på et gjestehus på landet, hva du kan gjøre på dette gjestehuset og hvorfor du bør overnatte på et gjestehus. Det å overnatte på gjestehus er ikke like populært som det var før, uten at vi helt skjønner hvorfor.

Hvordan feriere på et gjestehus?

Først bør du bestemme deg om hvor du har lyst til å dra hen. Deretter bør du bestemme deg for budsjett. Hvor mye har jeg råd til å betale? Deretter anbefaler vi deg å sjekke ut Lokalkjent.no eller AirBnB.no. Her kan du finne en rekke gjestehus som er tilgjengelige for deg å booke. Dette er noe du bør gjøre tidlig, slik at du vet at du har overnatting på stedet du vil dra.

Hvor bør jeg dra?

Det er jo alltid bra å dra til naturskjønne steder. Finn steder du ikke har vært før som du har hørt har en fantastisk natur. Det er ekstremt mange som velger å dra til Nord-Norge på sine gjestehus-ferier. Dette fordi naturen er ganske annerledes og mer majestetisk enn på Sørlandet. Det kan godt være at du må booke flere opphold på ulike gjestehus.

Hva kan jeg gjøre på gjestehus?

Det finnes ofte et opplegg som mange gjestehus tilbyr. Enten det er i samarbeid med lokale leverandører eller det er noe de oppfordrer at du bør prøve. Når du er på ferie kan du jo gjøre hva du vil, du kan lese, bade, spille på Maria Bingo Mobilen, sole deg eller kombinere noen av disse aktivitetene.

Når du booker et gjestehus vil det også gi deg alternativer til å booke aktiviteter som de tilbyr. Jo tidligere du gjør dette, jo billigere blir prisen.

Hvis du bor på et landing gjestehus gir det deg ofte muligheten til å ta en pause fra hverdagens kjas og mas. Du får tid til å slappe av og bare kjenne på at kroppen din hviler. Høres ikke dette bare utrolig deilig ut?

Hvorfor bør jeg overnatte på et gjestehus?

Du burde overnatte på et gjestehus fordi det ofte er billigere enn å overnatte på hotell. Det gir deg også muligheten til å møte andre mennesker. Mange mener at gjestehus er det samme som hotell, men gjestehus har ofte et mer landlig preg over seg.

Hvorfor bør jeg overnatte på gjestehus på landet?

Det å overnatte på et gjestehus på landet kan gi deg innsikt i hvordan det er å leve på landet. Det finnes faktisk en rekke gjestehus som tilbyr opplevelsen å bo som de gjorde i gamle dager. Hvis du sjekker ut ulike gjestehus i Telemark vil du faktisk kunne være med å drive en gård i løpet av en sommer. Høres ikke det ganske spennende ut?

Mat

Når det kommer til gjestehus tilbyr de ofte god og lokal mat. Dette er noe du bør sjekke ut. Kanskje du finner en ny livrett? Det å spise norsk husmannskost kommer ofte som en del av det å bo på gjestehus, spesielt hvis det ligger ganske landlig.

Har du noen spørsmål om det å bo på gjestehus? Da er det bare å ta kontakt så skal vi absolutt prøve å svare så godt vi kan. Kanskje vi til og med kan komme med noen anbefalinger for området du har lyst til å reise i?