Noen ganger så har man bare lyst til å komme seg vekk fra hverdagens kjas og mas, så hvorfor ikke ta seg en tur ut i naturskjønne opplevelser? I denne artikkelen skal vi gå inn på hvorfor det er så tiltalende å bo på hotell og/eller gjestehus på landet. Vi håper at du finner noen grunner som resonnerer med deg og dine ferieplaner i løpet av året. Så her er det bare å lese videre hvis du vil vite hva vi mener:

Du kan slappe ordentlig av

Det å ta seg tid til å ikke gjøre noe, kan være vanskelig først. På landet vil det ikke være høy lyd, høyt tempo og mye som skjer. Det gjør at du vil få tid til å bare slappe av og tenke på dine egne behov. Det å omgi seg med stillhet er noe vi alle trenger å gjøre en gang i blant.

Du kommer til å få utrolige naturopplevelser

Det å dra til et hotell som ligger på et spennende sted, med mye natur, gjør at du kan ta deg lange turer. Du kan ofte gjøre dette alene, men du kan også gjøre det i grupper. Noen ganger er det tilbud om guidet tur, mens andre ganger er det ferdig oppmerkede stier du kan benytte deg av.

Når man bor i et gjestehus får man ofte tips fra den som eier det om hvor man burde gå og hva man burde se. Hvorfor ikke late som du faktisk bor i gjestehuset og se hvordan en hverdag ville utfolde seg på dette stedet?

Pust ut

Det å ikke ha noe på timeplanen enn bare å slappe av kan være fantastisk for kropp og sjel. Kanskje du skal ta deg en tur til et hotell som har en spa-avdeling?

Kjenne på livet på landet

Om du kommer fra by og alltid har drømt om å bo på landet anbefaler vi deg å ta noen uker i et gjestehus. Dette gjør at du får kjenne på følelsen av hvordan det er å bo på landet. Vi er sikre på at det er en følelse du kommer til å elske. Kanskje du blir så frelst at du ender opp med å kjøpe deg et landsted eller bare flytter på landet permanent?

Smak på lokal mat

Det er mye større kultur for lokal mat på landet. Dette fordi det ofte finnes en rekke gårder i området som tilbyr sesongbasert mat. Det å bli kjent med norsk mat er også en opplevelse de aller fleste av oss bør gå igjennom. Vi tar ofte for gitt at alt er tilgjengelig på butikken, men hvis du prøver å leve sesongbasert kommer du fort til å skjønne hvor stor forskjellen er fra byen.

Bli med på lokale arrangementer

Det å bli kjent med et lokalsamfunn når du bor på hotell eller i et gjestehus kan være ganske spennende. Ofte er det høysesonger som inkluderer en rekke type festivaler eller arrangementer. Vi anbefaler deg å ta turen når en av disse tingene skjer, slik at du får et ekte innblikk inn i lokalsamfunnet.

Det er undervurdert

Det å dra på landet er rett og slett undervurdert. Det er veldig få i Norges land som faktisk drar på Norgesferie lengre. Det å bli kjent med sin egen kultur er undervurdert i forhold til det å bli kjent med andre lands kulturer. Derfor oppfordrer vi deg til at din neste ferie vil finne sted på et hotell eller et gjestehus på landet. Hvorfor ikke støtte opp om Norge og vårt land som ferieland?

Dra fra hotell til hotell

Norge er et vanvittig stort land, så det kan lønne seg å bo på ulike hotell når du reiser gjennom landet. Dette gjør at du kan bli kjent med flere små steder i landet. Det å dra til Nord-Norge er en helt annen opplevelse enn folk skulle tro. Her er det naturopplevelser nesten uansett hvor du drar.

Dra fra sør til nord/nord til sør

Det å se Norge på langs er det veldig mange som anbefaler og da får du tilgang på en rekke gode hoteller og gjestehus på veien. Vi anbefaler deg også å se Norge på tvers (dette er mindre populært), men det gir deg en opplevelse du kommer til å huske i mange år fremover.

Finn din egen rute

Hvis det er steder du elsker og vil besøke igjen, så hvorfor ikke lage din egen rute? Da kan du dra til steder du elsker, samtidig som du kan prøve deg på steder du aldri har vært før. Det å utforske Norge kan gi deg mange dagers underholdning. Kanskje du vil se verdens største tre i Bergen? Eller verdens største spark på Tynset torg?

Vi er åpen for dine forslag

Det finnes så mange ting som gjør det tiltalende å bo på steder som tilbyr god mat og naturskjønne steder. Hva er det du liker å gjøre når du er på ferie? Vi tar gjerne i mot dine forslag til naturskjønne områder i Norge og i andre land. Vi synes det er viktig at mennesker begynner å sette mer pris på naturen og hva den gjør for oss.

Vi håper du er enige med oss om hvorfor det er så tiltalende å bo på steder som tilbyr god mat og naturskjønne oppleveleser. Det er viktig for oss å forsikre andre om at det finnes å utrolig mange fordeler ved å bruke Norge som turland.